OffMess SILO artgroup
Since 2008
Works in Enschede Netherlands

BIO
Het pand, met zijn afwisselde geschiedenis is in de Tweede wereldoorlog opgericht door de Duitse bezetting en werd later gebruikt door de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht als Officiersmess , tot deze in 1998 naar een nieuw pand
zijn vertrokken. Nadat de "OffMess" jaren lang leeg stond, wordt ze in 2003 in bezet genomen door een jonge groep kunststudenten van de Enschedese kunstacademie de AKI.

Stichting SILO, gevestigd in de OffMess in Enschede, is als kunstgroep opgericht in 2003 door jonge internationale kunststudenten van de AKI ArtEZ academie. De SILO richt zich hoofdzakelijk op het organiseren van kunst exposities en culturele evenementen. De groep van SILO kunstenaars, waarvan het meerendeel inmiddels is afgestudeerd, zijn onmiskenbaar door grote verscheidenheid in hun werk. Het is altijd een nieuwe mix van verschillende stijlen en persoonlijkheden die bij elkaar komen en tot elkaar en toch onafhankelijk aan een idee werken naar een gemeenzame doel. Niemand kan zeggen hoe een SILO expositie er gaat uitzien tot dat alles klaar is.